Μόνιμη μείωση ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε όλους τους τύπους δέρματος

Η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες που προσφέρονται από τις κλινικές αισθητικής ιατρικής σήμερα. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό σύλλογο χειρουργικής δερματολογίας, η αποτρίχωση είναι μια από τις 5 κορυφαίες μη-επεμβατικές θεραπείες.

Η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας εκτελείται με την χρήση τεχνολογιών όπως ενός ισχυρού laser ή έντονου παλμικού φωτός για την στόχευση των στελεχών της τρίχας μέσω της θερμότητας. Η επιτυχής βλάβη των στελεχών αυτών, έχει ως αποτέλεσμα την μη αναπαραγωγή νέων τριχών.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία κατά την μελέτη για την επιλογή συστήματος αποτρίχωσης περιλαμβάνουν αποδεδειγμένα κλινικά αποτελέσματα, ασφάλεια, ταχύτητα θεραπείας, χαμηλό επίπεδο δυσφορίας για τους ασθενής, απόδοση της επένδυσης και αξιοπιστία του μηχανήματος.

Οι παράμετροι θεραπείας καθορίζονται από διάφορους παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος, το χρώμα της τρίχας, το μέγεθος και η πυκνότητα της, τη φάση της θεραπείας και από το μέρος του σώματος.

Τα συστήματα αποτρίχωσης της εταιρείας Formatk, εγκεκριμένα με FDA και CE, είναι ειδικά  σχεδιασμένα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους παραπάνω παράγοντες. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται η δυνατότητα στους ειδικούς να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα προσαρμόζοντας κάθε θεραπεία στην φυσιολογία του ασθενούς και στο στάδιο θεραπείας του.