ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ICON TM by Palomar CYNOSURE

Icon laser - Ιατρικά μηχανήματα αισθητικής

Η εταιρεία Galaxy-One-Medical αντιπροσωπεύει και διανέμει κατ’αποκλειστικότητα για την ελληνική και κυπριακή αγορά την υπέροχη τεχνολογία IconTM, την turbo -πλατφόρμα  που σχεδίασε η αμερικανική εταιρεία Palomar, μοναδική ως προς τις πατέντες τεχνολογίας που εισήγαγε στα συστήματα αισθητικής ιατρικής.

Η πλατφόρμα IconTM δίνει την δυνατότητα του συνδυασμού διαφορετικών τεχνολογιών, κάτι που καθορίζεται από το είδος της θεραπείας που επιλέγουμε.

Έτσι, οι κλινικές μελέτες που οδήγησαν στις FDA πιστοποιήσεις διαμόρφωσαν τον ενδεδειγμένο και αποτελεσματικότερο τρόπο για την επίτευξη του θεραπευτικού στόχου μέσα σε απόλυτα ασφαλή πλαίσια αλλά και αξιοποιώντας τις πεπερασμένες πηγές ενέργειας κατά τον βέλτιστο τρόπο.

Η επιλογή λοιπόν ιδανικής για τον στόχο τεχνολογίας έρχεται με την μορφή μιας κeφαλής που απλά προσαρμόζεται στην ενδυναμωμένη και άκρως εξελιγμένο μοντέλο IconTM.

Οι  προσφερόμενες κεφαλές περιλαμβάνουν μια σειρά διαφορετικών ειδών lasers καθώς και άλλες με την τεχνολογία IPL.

Με την πλατφόρμα IconTM καθίσταται  δυνατόν να «χτίσουμε» το ιατρείο μας, προσθέτοντας θεραπείες ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες μας. Φυσικά σε αυτό θα μας βοηθήσει το Icon TM που μας δίνει την δυνατότητα να οργανώσουμε την επόμενη επιλεγόμενη θεραπεία βασιζόμενοι στην προηγούμενη, όπως επίσης μπορούμε εύκολα να παρέχουμε συνδυαστικές θεραπείες με κεφαλές που συνεργάζονται για την βελτιστοποίηση του αποτελέσματος.

Οι τεχνολογίες που υποστηρίζει το πολυμηχάνημα IconTM ξεκινούν από την βασική θεραπεία της αποτρίχωσης με μια σειρά κεφαλών έντονου παλμικού φωτός που εκπέμπουν σε αυστηρά οριοθετημένο τμήμα του φάσματος με την χρήση φίλτρων έτσι ώστε να πετύχουμε τα μέγιστα ωφέλη από την απορροφηση του στόχου-χρωμοφόρου. Οι αγγειακές βλάβες ανάλογα με το σημείο του σώματος που δημιουργήθηκαν, αντιμετωπίζονται με διαφορετικό είδος τεχνολογίας που καθορίζεται από το βάθος της βλάβης.Έτσι για τις επιφανειακές αγγειακές αλλοιώσεις π.χ. στο πρόσωπο ή λαιμό η ιδανική θεραπεία απαιτεί την τεχνολογία παλμικού φωτός, η οποία εκπέμπεται από μία ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή, την MaxG που μέσω ειδικών φίλτρων καταφέρνουμε να απομονώσουμε ένα τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, έτσι ώστε να αποφευχθεί η κατανάλωση ενέργειας στο τμήμα που έχει μικρή απορρόφηση από την αιμοσφαιρίνη. Στην περίπτωση όμως των βαθύτερων βλαβών, όπως είναι η περιοχή των ποδιών, η διείσδυση της ενέργειας απαιτεί την χρήση εξειδικευμένου τύπου laser που ονομαζεται Nd-Yag 1064, ιδιαίτερα εξελιγμένου που στην τεχνολογία Palomar διαθέτει την πηγή στην κεφαλή και ταυτόχρονα έχει σύστημα ψύξης εξ’ επαφής για να προστατεύει την επιδερμίδα από την θερμότητα που εκλύεται.

Εξ’ ίσου σημαντικές και πολύ δημοφιλείς θεωρούνται και οι κεφαλές τμηματικής ανάπλασης (τεχνολογία fractional), μιας τεχνολογίας που τελειοποιήθηκε και πατενταρίστηκε από την εταιρεία Palomar μέσω της οποίας προκαλούνται τμηματικές βλάβες στους ιστούς έτσι ώστε να μην καταρρέουν απο την θερμότητα και να συντομεύεται κατά πολύ ο χρόνος αποθεραπείας. Έτσι οι κεφαλές lasers Erbium Glass και Erbium Yag της πλατφόρμας IconTM Palomar, προσφέρουν μοναδικούς συνδυασμούς θεραπειών και αποτελούν το αποτελεσματικότερο και πιο αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια του γιατρού που τα χρησιμοποιεί.

Τα τελευταία χρόνια τα πραγματικά καινοτομικά μελετημένα συστήματα ενέργειας της Palomar πέρασαν στα χέρια ενός κολοσσού στον ιατρικό εξοπλισμό, την εταιρεία Hologic, η οπoία κατάφερε να τα αποκτήσει, όταν εξαγόρασε έναν άλλο κολοσσό στον χώρο των αισθητικών συστημάτων ενέργειας, την εταιρεία Cynosure.